طلاب العرب Arab students
أهلا وسهلا بك ضيفنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمــات، بالضغط هنا كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.




 

 صوابع زينب المقرمشة باسهل طريقة & صوابع زينب بالمكسرات من مطبخي ان شاء الله

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
شيكا خليل

شيكا خليل


عدد المساهمات : 10008
نقاط : 30030
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 25/06/2013

صوابع زينب المقرمشة باسهل طريقة & صوابع زينب بالمكسرات من مطبخي ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: صوابع زينب المقرمشة باسهل طريقة & صوابع زينب بالمكسرات من مطبخي ان شاء الله   صوابع زينب المقرمشة باسهل طريقة & صوابع زينب بالمكسرات من مطبخي ان شاء الله Icon_minitimeالخميس يونيو 27, 2013 2:34 am



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




اللهم صل وسلم وبارك على سيدنا محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
ازيكوا اخواتي الغاليات
يارب يحلي ايامكم ويسعدكم في كل وقت وأوااان ان شاء الله




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]










موضوعنا النهاردة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

باسهل طريقة ان شاء الله
وبصراحة لما دوقتها مش كنت متوقعة
ان طعمها حلو كده
وطلع طعمها مختلف ومميز
وسبحان الله غير اي حلوى شرقية
وطبعا اول حاجة نعملها الشربات
عشان يبرد
الشربات التقيييل
كوب مية + كوبين سكر
وعصير ليمونة
اضافات اختيارية بتدي طعم راائع للشربات
4 حبات قرنفل وعود قرفة
الطريقة
نقلب الشربات في كسرولة عالنار
لحد مايذوب السكر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


ولما يغلي زي كده نهدي النار خاااالص
ونعصر ليمونة ونحط القرنقل لو حابين
ونسيبه يعقد ويتقل
لمدة ربع ساعة ان شاء الله ونسيبه يبرد تماما بره
تحت مروحة مثلا بس مش نحطه في التلاجة
لانه بيبقى تقيييل اووووي
وصعب التحكم فيه
ودلوقتي خلص الشربات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



وده شكل الشربات وهو بارد وتقيل






ندخل بقى على صوابع زينب الامورة

ههههههه


بسم الله المقادير على بركة الله
كوبين [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] - نص كوب سميد بسبوسة
نص كوب زبدة سايحة او سمنة سايحة + 3 ملاعق كبيرة زيت
معلقة صغيرة خميرة بيرة او فورية
معلقة صغيرة سكر - معلقة كبيرة نشا
نص كوب مية + معلقة كبيرة مية للعجن
فانيلا - ربع معلقة صغيرة ملح


الطريقة بسم الله


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

في بولة نحط الدقيق والسميد والسكر والنشا
والفانيلا والملح
ونعمل حفرة في النص وننزل عليهم بالزبدة السايحة مع الزيت

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ونقلب كده بالمعلقة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وبعدين نحط الخميرة والمية ونعجن
نلاقي العجينة تلمت من الجوانب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]






نحطها في بولة وندخلها الفرن مطفي

تخمر نص ساعة بسسسس
وطبعا العجينة باين فيها حبيبات السميد
الصغنونة عشان هو ده سر القرمشة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ولما تخمر نقسمها اربع اقسام زي كده
وطرية جدااا لما بتخمر وانا كنت حاسة
انها عاملة زي المخدات هههههههه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ونبرم الكورة الأولانية لعصاية ملزلزة وحلوة زي كده


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وبعدين نقطعها بالسكينة مخدات
قصدي قطع مربعة وبجد انا مسكتها عاملة زي المخدة فعلا وطرية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ونجيب قطاعة مخلل الجزر دي
ونبطط عليها مربع من العجينة
ونضغط جااااامد عشان تاخد
شكل الزجزاج ده
وطبعا ممكن نعملها بنفس الطريقة
على مبشرة برده بيبقى شكلها جميييل اوووي







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




ونلمها بصوابعنا على بركة الله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


ونبرمها بقى عشان تبقى صوابع زينب العسووولة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ونحط كل الصوابع الاخوات جنب بعضهم اتنين اتنين
حبااايب جنب بعض متونسين

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وطبعا هنا الفرق بين الصوابع
اللي على اليمين لما خمر بقى كبير
والصغير هيكبر لما يخمر ان شاء الله
عشان كده نحاول نصغر صوابع زنيب من البداية
عشان هتخمر وتكبر بأمر الله

ودلوقتي جه وقت القلي
واحلى حاجة في صوابع زينب
انها بتتقلي بسرعة اوووي ماشاء الله
لان الزيت بتاعها على نار متوسطة






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




نسخن زيت ارتفاع مناسب في طاسة يقدح على نار متوسطة
ونحط يجي 15 وحدة صابع زينب
عشان يتقلي وطبعا ده لونها في الاول
لسة بيبقى فاتح وجميييل بس لسة عايزة تتقرمش
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ودي بدأت تاخد لون ذهبي اكتر




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





قيموني حسب ذوووقكم يااحلى اخوااات
لو عجبكم الموضوع













الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Pr!NcE MoDy

Pr!NcE MoDy


عدد المساهمات : 2655
نقاط : 2653
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 05/07/2013

صوابع زينب المقرمشة باسهل طريقة & صوابع زينب بالمكسرات من مطبخي ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: صوابع زينب المقرمشة باسهل طريقة & صوابع زينب بالمكسرات من مطبخي ان شاء الله   صوابع زينب المقرمشة باسهل طريقة & صوابع زينب بالمكسرات من مطبخي ان شاء الله Icon_minitimeالجمعة يوليو 05, 2013 9:20 pm

موضوع رائع بوركت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
صوابع زينب المقرمشة باسهل طريقة & صوابع زينب بالمكسرات من مطبخي ان شاء الله
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» لقمة القاضي المقرمشة باسهل طريقة وابسط مقادير من مطبخي ان شاء الله
» طريقة عمل فورمات باسهل الطرق
» أمّهاتنا أمّهات المؤمنين رضي الله تعالى عنهم أجمعين – 7 / ( زينب بنت جحش ).
» بوفيه عيد ميلاد بنوتي كله من مطبخي بعون الله
» أمّهاتنا أمّهات المؤمنين رضي الله تعالى عنهم أجمعين – 5 / ( زينب الهلالية ).

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كونتر سترايك | counter strike :: المتدى العام :: المنتدى المفتوح-
انتقل الى:  
الأعلانات النصية
أعلانات نصية
إعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلان
إعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلان
إعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلان
إعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلان
أعلانات الفريق
إعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلان
 

© phpBB | التبليغ عن محتوى مخالف