طلاب العرب Arab students
أهلا وسهلا بك ضيفنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمــات، بالضغط هنا كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.




 

 لقمة القاضي المقرمشة باسهل طريقة وابسط مقادير من مطبخي ان شاء الله

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
شيكا خليل

شيكا خليل


عدد المساهمات : 10008
نقاط : 30030
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 25/06/2013

لقمة القاضي المقرمشة باسهل طريقة وابسط مقادير من مطبخي ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: لقمة القاضي المقرمشة باسهل طريقة وابسط مقادير من مطبخي ان شاء الله   لقمة القاضي المقرمشة باسهل طريقة وابسط مقادير من مطبخي ان شاء الله Icon_minitimeالخميس يونيو 27, 2013 2:45 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة


ازيكوا يااحلى اخوات في الله

يارب تكونوا بااالف خير وصحة وسعادة ورضا

من الله ان شاء الله






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




حبيت اشارككم لقمة القاضي اللي عملتها

لان بجد بعد ماجربتها من الشيف خالد الباروكي

االله يجزيه كل خييييير
وهيا بتفضل مقرمشة لو فضلت كذا يوم
بفضل الله
والاهم ان مقاديرها سهلة وبسيطة
ومش مليون حاجة فوق بعضها
سبحان الله والله فعلا
صدق من قال اجمل حاجة في الدنيا البساطة
وفعلا اكتر الحاجات جمالا واكتر الحاجات اللي بنحب نعملها
هيا الحاجات البسيطة السهلة الميسرة
ويااااارب يجعل كل ايامكم يسر وسهولة
قولوا آآآمين يااحلى اخوات ان شاء الله

بسم الله المقادير

2 كوب [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] - 1ونصف كوب مية -
2 معلقة كبيرة ممسوحة نشا - 3 ملاعق كبيرة زيت
1 معلقة كبيرة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بيرة او فورية
1 معلقة كبيرة سكر بودرة



الشربات
1ونصف كوب سكر مع 1 كوب ماء

وعلى النار في كسرولة ونقلب لحد اما يذوب السكر
تمااااااااااما وبعدها لما يغلي نهدي النار
ونسيبه يقصر او يعقد لمدة 10 دقايق بس
وبعد عشر دقايق نحط نص معلقة صغيرة ملح ليمون
او نحط عصير ليمونة كبييييييرة
ونقلب كام لفة كده ونطفي على الشربات ونسيبه يبرد

على خيرة الله


الطريقة بأه للقمة القاضي


في بولة حطيت كل المقادير على بعض

وقلبت كوووويس اوووي بمضرب سلك يدوي

لحد اما اختلطت ووماعادش فيه اي كولكيعة
ودخلتها الفرن اللي مطفي عشان تخمر وممكن اي مكان دافي في البيت

ونسيبها تخمر ساعة فقطططططط ان شاء الله
ولو في البرد نولع الفررن ونطفيه عشان يبقى دافي
ونحطها تتخمر


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


وده شكلها بعد ماخمرت ساعة ماشاء الله



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



نجيب معلقة ونهبطها ونقلب فيها عشان تهبط

ونقلب كده بقوة عشان تهبط بضميييييير هههههههه



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ونقلب زي كده من تحت لفووووق زي كأننا بنلت عجينة العيش الفلاحي الطري

وهيا اصلا عجينة مطاطة جدااااا بتساعدك في اللت والعجن والله ماكنت عايزة اسيبها


وافضل العب فيها ههههههههه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



وده شكلها لما هبطت مطااااطة جدااااا ومش بتنقطع خااااالص

عاملة خيط سميك متواصل اللهم صل على النبي



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


وده شكلها في المعلقة سميكة وحلووووة بفضل الله
نسيبها تاني ترتاح لمدة 20 دقيقة يعني ثلث ساعة بسسس
وبعدها نبدأ رحلة تقطيع لقمة القاضي وقليها في الزيت
ونحط طاسة الزيت وتكون مليانة بقدر عقلتين من الاصبع
يعني يكون ارتفاع الزيت بمقدار عقلتين من اصابعنا زي الصورة دي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



عشان سر لقمة القاضي
الزيت يكون كتيييييييير ولو الزيت قليل هتبقى مبططة ومش مكورة
مهما كنانت العجينة حلووووووة


وربنا هداني بفضل الله اني اقطعها بالملاعق المعيارية اللي عندي اللي هيا دي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




جبت اصغر معلقة من الملاعق دي ومليتها بعجينة لقمة القاضي

ونزلتها بايدي التانية الشمال كده


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



وهتنزل مكورررررة ودائرية ومستديرة ان شاء الله

لاني الشهادة لله مش بعرف ابدااااا الطريقة اللي بتقول نعمل قبضة بايدينا الشمال

وناخد بالمعلقة جربت شوية والله بس ياحفيظ يارب طلعت اشكال عجييييبة ومقورة كده

طبعا دي منعتها تدخل غرفة التصوير من اساسه

وانا اللي كلتها في الخباثة في المطبخ بسكر بودرة وقرفة
المهم يكون الزيت سخن ونهدي النار عليه يعني نحط الزيت على النار يسخن
زي كأننا بنقلي اي شيء وبعد مايسخن ننزل بلقمة القاضي
وبعدها نخلي النار هادية لحد انما نملى الطاسة كلها لقمات قاضي
ولما تتملي الطاسة نعلي النار يعني نخليها وسط
ونفضل بأه نشوف اللي تحمرت نقلبها واللي لسة مش عايزة تتقلب نقلبها
وولما تستوي الطاسة نشيل لقمة القاضي بالمقصوصة ونطفي النار على بال
ما نحطها في الشربات ونحطها في مصفاة تتصفى من الشربات الزيادة
وكل طاسة نفس الحكااااية الجميييييلة من اولها لآخرها
حلووة ولا ملتووووتة ههههههه
وبجد عن تجربة هتطلع الحكاية حلووووة ان شاء الله ومش ملتوتة
لاني كنت مذهولة من جمالها ومقاديرها المضبوطة بفضل الله




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



ودي صورة لقمة القاضي بعد عملية السكب في الزيت



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


ونقلبها بالمصفاة دي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



ولما تستوي وتقرمش ولونها يبقى ذهبي واضح يعني

نشيلها من الزيت على طوووول على الشربات البارد التقيييييل

بدون مناديل ولاااااااا اي حاجة
عشان تفضل مقرمشة ان شاء الله


واتفضلوا حبيباتي دي التجربة


للقمة القاضي من الاخت الغالية
anosh_antaka


جزاها الله كل خييييير وبركة
في المشاركة دي
# [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
robotico

avatar


عدد المساهمات : 6979
نقاط : 7133
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 20/05/2012

لقمة القاضي المقرمشة باسهل طريقة وابسط مقادير من مطبخي ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: _da3m_4   لقمة القاضي المقرمشة باسهل طريقة وابسط مقادير من مطبخي ان شاء الله Icon_minitimeالخميس يونيو 27, 2013 6:57 am

لقمة القاضي المقرمشة باسهل طريقة وابسط مقادير من مطبخي ان شاء الله I48555304_73921_4
كلمات اجبرتني علي مشاركتكـ لاحساسي بصدقها وايمانا مني بقلم يختار اجود المفردات
ماذا أقول لكـ يا سيد الحرف ومنبع المعاني
وبحور الكلام ..
كيف وأنا دائما أقف أمامكـ .. صامت..
من جمال ما أراه
ومن حسن أبداعكـ وصياغتكـ المتقنة ...
فأنا لست ألا نقطة من بحور أبداعاتـكـ
وبوووح قلمكـ نثر ما قد يجول في الأنفس دون استشعااار
هزززز الوجدان وتزلزلت البقايا الراكده منذ العصور ؟؟؟؟
لكـ مني كل التقدير على جمالية طرحكـ

لقمة القاضي المقرمشة باسهل طريقة وابسط مقادير من مطبخي ان شاء الله I48555304_73921_4
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Zino

avatar


عدد المساهمات : 1516
نقاط : 1516
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 20/05/2012

لقمة القاضي المقرمشة باسهل طريقة وابسط مقادير من مطبخي ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: _da3m_4   لقمة القاضي المقرمشة باسهل طريقة وابسط مقادير من مطبخي ان شاء الله Icon_minitimeالخميس يونيو 27, 2013 10:04 am

موضوع رائع بوركت
لقمة القاضي المقرمشة باسهل طريقة وابسط مقادير من مطبخي ان شاء الله 4
لقمة القاضي المقرمشة باسهل طريقة وابسط مقادير من مطبخي ان شاء الله 128711691410
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
لقمة القاضي المقرمشة باسهل طريقة وابسط مقادير من مطبخي ان شاء الله
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صوابع زينب المقرمشة باسهل طريقة & صوابع زينب بالمكسرات من مطبخي ان شاء الله
» طريقة عمل فورمات باسهل الطرق
» بوفيه عيد ميلاد بنوتي كله من مطبخي بعون الله
» اغنيه مقادير mp3 , تحميل اغنيه مساعد البلوشي مقادير mp3
» البروانيز بالشوكولاتة الشيبس & اصابع البروانيز وبارفيه البروانيز من مطبخي ان شاء الله

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كونتر سترايك | counter strike :: المتدى العام :: المنتدى المفتوح-
انتقل الى:  
الأعلانات النصية
أعلانات نصية
إعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلان
إعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلان
إعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلان
إعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلان
أعلانات الفريق
إعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلانإعــــــــــلان
 

© phpBB | التبليغ عن محتوى مخالف