شيكا خليل
عدد المساهمات : 10008 نقاط : 30030 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 25/06/2013
| موضوع: بنتى طلبت تورتة دورا .....ازعلها !!!! دنىي عملتلها حاجات ومحتجاااااااااااااااااااااات الأربعاء يونيو 26, 2013 3:35 pm | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة ازيكم يا احلى صحبة وحشتونى جداا ....بقالى كتير منزلتش وصفات على فتكات حببتى فقلت بقة بما ان عيد ميلاد بنتى وجوزى مع بعض فى نفس الاسبوع ...اعمل عيد ميلادهم مع بعض و انزل الموضوع لحبيبياتي الفتوكات ...ويقولولى رئيهم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] اول حاجة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ودى بقة عملتها فى صنيتين ...كل صنية مستطيلة ...علشان تطلع عالية [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ومقادير الصنية الوحدة هى 8بيضات +كوب ونصف دقيق +كوب ونصف سكر +ملعقة صغيرة بيكنج بودر +كيس فانليا تخلطى البيض مع اضافة السكر حبة حبة لحد مخاصية كلة بعد كدة نضيف الفانليا ونضيف الدقيق حبة حبة ولحد ما نخلصة بس نقلبة بملعقة خشب نصف دائرة مع البيكنج بودر ونكون مولعين الفرن قبل ما نشتغل فيها خالص على 180 ندهن صنية بالسمن ورشة دقيق ونحط فيها الخليط وع الفرن ومتفتحيش عليها قبل نصف ساعة علشان ماتهبطش ....ويستحسن تعمليها من قبلها بليلة وتكونى محضرة يا سفن اب او شربات خيف كوب سكر +2كوب ماء وعصرة ليمون ولما تغلى اطفى عليهم ولما يبرد تماما نقسم الاسبونش ونرش على كل طبقة منة او من السف اب بالنسبة للحشو انا كنت عملة حشوة جناش بالشيكولاتة وهى عبارة عن 300جرام شيكولاتة خام مع 150جرام كريمة خفق فى الميكروييف لحد ما ساحة اسيبهم يبردوا خالص واضربهم بالمضرب لغاية ما تعلى معانا بس خلى بالك لا تقلب لذبدة من الضرب وعملت خلطة تانية معاها زهى عبارة عن ...........300جرام جبنة الكريمة +3ملاعق قشطة لبن او لبن +4ملاعق ذبدة ضربت الخليط كلة وضفتله لون بودر خفيف احمر علشان يدينى لو روز وبعد كدة علشان لازم اعملها طبقة قبل عجينة الفندام لازم نعمل ...كريمة الذبدة وهى عبارة عن 250جرام ذبدة +300جرام سكر ناعم وفانليا يضرب الخلييط كلة لحد ما تبيض تماما بياض ناصع حنقسم الكيكة ونحط كل طبقة عليها رشة شربات او سفن اب وبعدين انا كنت عملة كيكة بالكاكاو ووحدة بالفانيليا ننزل مرة بالشيكولاتة الجناش على الكيكة اللى بالكاكاو ومرة تانية على الكيكة الفانليا بكريمة الجبنة وهكذا لحد ما نخلص الخليط والكيك كلة ............بعدين نغلف الكيكة كلها بكريمة الذبدة ونسويها كويس وندخلها التلاجة تجمد ونطلعها نكون فردين عجينة الفندام ....ولاز تكون اطول من التورة بشوية حلوين علشان تسهل علينا فى الفرد ونسويها كويس اوى ...ونقطع الباقى بحرص ...وجبت 2 ملعقة مربة مشمش مع ربع كوب صغير ماء وفى الميكروويف على دققتين بعدين صفتهم وسبتها تبرد تماما ..وفرد بفرشة على عجينة الفندام بيها خفيف ...وفردت عليها صورة دورا كان طلب بنتى.. [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط].انت بتشتريها جهزة للاكل من بائع منتجات التورت ....وفردتها بحرص ...وسبتها تمسك بالتلاجة وجبت عجينة الفندان الباقية ولونتها بالوان بودر ..وقطعتها بقطعات ...وعملت الورد على ايدى ..وعلب الهدايا وطلعت التورتة لما مسكة التورتة ...وبنقط خفيفة اوى ماء والازق عليها الاشكال وجبت خلل و علقت فيها الاشكال ..عوزة اقول حاجة مهمة اوى ...لما بتجيبى عجينة الفندام ..متحطيش عليها اى ماء لا نقطة ولا اتنين لاءءءءء..غلط انت هتفضلى تفردى فيها زى السويت دى وتشدى وتلمى لحد ما تشتغل معاكى ...وتفرديها تحتها نشا وفوقيها نشا و لازم على رخامة وسعة علشان تتفرد برحتها ومش تتقطع معاكى ... بس كدة وبقة التورتة زى كدة ..عوزة اقول حاجة مهمة كمان ....طعم التورتة بعجينة الفندام حلو ...بس اللى بالكريمة والفاكهة او بالشيكولاتة احلى منها عن تجربة ..هى شكلها احلى طبعا ومختلف [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بعد كدة عملت [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] زى اللى فى الرابط هنا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بصراحة طريقة ممتازة ربنا يجزيها خير صحبت الموضوع ...بس انا اضفتلة ملعقة صغيرة خل كمان تكة مهمة اوى لما تيجى تقطعية ..فى الطاسة تقصى بمقص ..وكل شوية تتدهنية زيت وانت بتشتغلى علشان العجينة متلزقش فية ...بس واتنسف كمان عملتة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ,,,وطريقتها عبارة عن كيس بسبوسة ماركيز لان بصراحة نوعها فو فوق الممتاز وعليها نصف ملعقة صغير بيكنج بودر وكوب ذبادى ونفس الكوب ربعة او نصفة سمن ...وزية كوب ماء هننزل بالبيكنج بودر بعدين باقى المكونات وحدة وحدة ونقلبهم نكون محضرين صنية مدهونة سمن ونفرد فيها الخليط ونسويها كويس ندخلها الفرن على اقل من 180 لحد ما تلاقى القاع احمر من الاتراف كدة ....ترفعيها تحت الشوايا لحد ما الوش يتحمر ..نكون مخضرين شربات خفبف ننزل بيه ساقع عليها او ما تطلع من الفرن بالنسبةعجينة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] عملتها ازاى بقة !!!!!!!! 140 جرام دقيق +100جرام ذبدة + ربع لتر ماء ورشة ملح وزرة ملح و3 بيضات وملعقة صغيرة خل نحط الماء مع الذبدة ع النا واول ما تبدء تغلى ..ننزل بالديق كلة مرة وحدة ...مع زرة الملح مع التقليب المستمر ..هتلم العجينة معانا ...ننقلها للعجان ونضربها لحد ما تهدى ننزل بالبيض وحدة وحدة ونضرب ونضيف ملعقة خل صغيرة ...ونخلط كويس ...كون مضرين صوانى مدهونة سمن او زيت ومرشوشة دقيق علشان الشو ميلزقش فيها ..ونقطعة يا بملعقة شاى ونرص فى الصنية ..يا امة الاسهل بكيس الحلاونى طبعا الفرن يكون سخن قبلها ... ومنفتحش عليها قبل 10 دقائق ونختبرها بخلة مهم ما تتعرضش لتيار هوا هى بتتعامل معملة الكية الاسفنجية ويا سلام لو سبتيها جوة الفرن لحد ما تبرد علشان تفضل منتفخة...ونفتحها بسكين [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ونحشيها بقة برحتنا ممكن باسترى كريمة او شيكولاتة او جبنة ..انا حشيتها تونة مخلوطة مع مايونيز ومستردة +خص+ جزر مبشور وزيتون مخلل +فلفل اخضر رفيع وطلعوا بالشكل ...يارب تعجكم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] اسيبكم فى راعية الله وحفظة ..اللى يعجبها الموضوع ..مش طالبة غير دعوة بظهر الغيب ويارب الموضوع يفيدكم و يساعد على ادخال السرور عليكم وعلى اهاليكم جميييييييييييييييعا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] E] [/font][/size][/color] | |
|
b i g boss
عدد المساهمات : 159 نقاط : 159 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 26/06/2013
| |
Zino
عدد المساهمات : 1516 نقاط : 1516 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 20/05/2012
| |