شيكا خليل
عدد المساهمات : 10008 نقاط : 30030 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 25/06/2013
| موضوع: تعالى شوفى تورتة ويني وبو احلى تورتة لعيد ميلاد بنتى حببتى ومن ايد فوتيكة وبس :)) الأربعاء يونيو 26, 2013 3:45 pm | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة الحمد لله بنوتى الصغير تمت 2 سنة قلت لازم افرحها وافرح اخوتها فدخلت المطبخ وشمرط عن ساعديا وعملتى التورتة البسيطة دى وحبة الاكلير المحشى تونة وجبنة ونشوف الصور الاول وبعدين الطريقة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] اولا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مقادير الكيك الاسفنجية .. عملت 2 كيكة علشان تبقة عالية عملت لكل صنية 9 بيضات وكوب وربع دقيق وملعقة ص ممسوحة بيكنج بودر وكوب سكر الطريقة بضرب البيض فى العجان وانزل علية بالسكر قليل قليل لحد مخلص كل السكر واسيبة يضرب لحد مايعلى جدااااااااااا اخلط البيكنج بودر مع الدقيق ويتنخلوا سوى وانزل بالدقيق حبة حبة واقلب بملعقة خشب من تحت لفوق نصف دائرة..طبعا بعد ماالسكر والبيض اتخلطوا كويس اوووووووووووى واكون مسخنة الفرن قبل مشتغل فى الكيكة ويكون على 180 وابطن صنية بسمن ودقيق واحط العجين وادخلها الفرن واوعى تفتحى الفرن قبل نصف ساعة من الخبز علشان متحبتش منك..لما تستوى لازم تتساب لحد ما تبرد تماما يا امة لتانى يوم الاحسن وبعدين اشتغل فيها وبقسم التورتة وقسمت الكيكتين ل4 اجزاء وبسقى كل جزء بعصير او سنفن او سيرب خفيف واحط عليها كريم شانتية وتقرر العملية لحد منخلص كل الاجزاء ونغلف التورتة بالكريم شانتية وبعدين جبت جوز هند حمصتة على خفيف على النار وسبتة يبرد تماما وغلفت بيه جميع جوانب التورتة وكنت جيبة الصورة من محل بيع الحلوانى وحتطها على وجة التورتة وظبتها واشتريت بونبونى بالشيكولاتة الملون دة وظبط الجوانب بيحث تعمل ايطار للصورة وبس الشكل طلع كدة والطعم كان جمييل وعجبت بناتى كتير بالنسبة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] المقادير 140 دقيق جرام و100جرام ذبدة و 240 ملى ماء و3 بيضات وذرة ملح وفانيليا وملعقة ص خل اول حاجة نولع الفرن على اعلى درجة وبعد منخلص ونقطع نوطى على 180درجة واوعى تفتحى علية قبل ربع ساعة او اكتر علشان ميحبطش منك نحط الماء الماء والذبدة ع النار واول مايغلو نحط الدقيق المخلوط بذرة الملح مرة وحدة ونقلب لحد متلم العجينة بعد كدة يا نحطها بالعجان وننزل بالبيض بيضة بيضة لحد منحس انها اتظبطت يا نعجنها باأدينا بس بتتحتاج تعب شوية وننزل بالبيض بيضة بيضة بردوا ونعرف انها اتظبتط ومش محتاجة تانى بيض لما نعمل شق صغير بصبعنا فى وسط العجين هتلقيها لمت على خفيف كدة يبقة العجينة مش محتاجة بيض تانى نضيف الفانليا وملعقة خل علشان ريحة البيض نجيب صاج مدهون مادة دهنية وعلية رشة دقيق ونقطع علية الاكلير يا بقمع حلاوانى لو عوزينة بالشكل الطويل او لو مش موجود ممكن نتقطع بملعقة صغيرة وهيطلع سندوتش مدور بس ولما يستوى نطفى ونسيبة جوة علشان يتحمص حبة لحد ما يبرد نقطعة ونحشية انا حشيتة تونة بالميونيز والمستردة وعلية خس وجبنة بالفلفل وخص ..وممكن تحشية باسترى مع كريم شانتية وممكن شيكولاتة كلة حسب مزاجك وبالهنا لو عجبك موضوعى يكفينى دعوة بظهر الغيب انى ربنا يرحمنى ويبعد عنى النار وستر بناتى ويهديلى زوجى ويحببة فيا اكتر واكتر عجبهم جدااا | |
|
b i g boss
عدد المساهمات : 159 نقاط : 159 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 26/06/2013
| |