شيكا خليل
عدد المساهمات : 10008 نقاط : 30030 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 25/06/2013
| موضوع: بعد اعجابكم باكواب الشيكولاتة عملتلكم احلى عيد ميلاد الأربعاء يونيو 26, 2013 4:05 pm | |
| بسم الله الرحمن الرحيم انا عملت موضوع عن صنع اكواب من الشيكولاتة وكان عجبكم الفكرة بتاعتة جداا وعلشان شجعتونى قولت اعملكم احلى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] هبدا بالمعجنات عملت ساليزون ودى الصورة بتاعتة وبعدين هقولكم على الطريقة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ودى المقادير كيلو دقيق ونص كيلو سمن سائح قليل من اللبن الدافى قطعة خميرة جبنة رومى مبشور صلصة طماطم فلفل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ينخل الدقيق ونعمل حفرة فى النصف ونضع السمن ويفرك جيداا توضع الخميرة فى اللبن مع ملعقة سكر ونتركها 5 دقائق تتخمر ثم تضاف الى العجين مع الملح وتجن جيدا تترك نص ساعة تخمر واذا اشتغلتى بخميرة فورية نشطة اشتغلى على طول افردى العجينة على رخامة وقطعيها بكوب او قطاعة حسب المتوفر افردى عليها ملعقة الصلصة وقطع الفلفل والجبن الرومى دخليها فرن 200 درجة او اقل شوية تلت ساعة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ودة خبز شيبس طعمه حلو جداا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ودى المقادير بتاعته ربع كيلو دقيق و ملعقتين سمنة وربع كوب جبنة رومى مبشورة وملعقة صلصة وربع ملعقة شطة حمرا وقليل من الملح [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] تعجن كل المقادير السابقة مع بعضها وننزل عليها باقل من ربع كوب ماء ملعقة بملعقة حسب الاحتياج بتكوريها بعد كدة 4 كور وتسبيها ربع ساعة وبعدين افرديها وقطعيها بالسكينة او بعجلة البيتزا تدخل الفرن تلت ساعة وبتكون جميلة ومقرمشة جداا الباتون سالية هو للاسف الصورة بتاعتة طلعت مهزوزة لكن هقول على الطريقة مقادير ه كوب ونص دقيق فنجان سمنة بيضة ملعقة سكر خميرة قليل من اللبن للعجن كمون ذرة ملح وملعقة زيت الطريقة يضاف السمن الى الدقيق ويفرك ويضاف الملح والكمون واللبن والخميرة وتترك تخمر تؤخد قطع صغيرة منها وتقطع صوابع رفيعة وتدهن صنية زيت ويوضع عليها الباتون سالية ويدهن بالبيض ويرش سمسم او كمون ودة بيتى فور ودى صورتة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] المقادير 6 كوب دقيق-2ونص كوب سمنة-كوب ونص سكر مطحون قليل من البودر من 2 ال3 بيض حسب حجم البيضة فانليا الطريقة يضرب السمنة مع السكر حتى يصير الخليط مثل الكريمة يضرب البيض مع الفانليا ويضاف الى خليط الكريمة ثم يوضع البودر مع الدقيق وننزل على الخليط السابق ويعجن جيدا يشكل بالقمع او ماكينة البتى فور يدخل الفرن وبعد النضج يزين بالشيكولاتة السايحة والفارامسيه والكريز ودة بسكويت بالجوز معمول فى صينية وبتقطع لما يخرج من الفرن عبارة عن سمنة وسكر ودقيق وجوز ماما كانت عملاهولى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ودة موز قطعتة وغرزتة فى شيكولاتة سايحة وشبكتة بخلة وطعمة حلو [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ودى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بس للاسف ما عرفتش اصورها لوحدها لان كان فى هجوم على الحاجات ال عملاها ههههههههههه والله كويس انى عرفت اصور دة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مقادير التورتة الاسبونج 6 بيضات كوب سكر خرز ناعم كوب وتلت دقيق ملعقة بيكنج بودر فانليا دى مقاس صينية 24 بس انا عملت صينية 30 وعملت 8 بيضات وزودت نص كوب دقيق فقط الطريقة يضرب البيض مع السكر لغاية مايعلو خالص يبقوا كريمة تضربى فيهم 10 دقائق تقلبى البودر مع الفانليا مع الدقيق وننزل بيهم على خليط البيض بخفة ومن تحت لفوق تدهنى الصينية زيت ودقيق اوسمنة ويدخل الفرن نص ساعة وبتون هاشه خالص وحلوة ولما تخرج سبيها لتانى يوم واسقيها شربات بعد ما تقطعيها من النص وانا زينتها بالكريمة وكمبوت الخوخ والاناناس والكريز وعملت صينية مربعة بنفس الطريقة وقطعتها زى الجاتوه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ودى صورة تانية [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] يارب الموضوع يعجبكم واتمنى انكم تقايموا الموضوع واى استفسار انا فى الخدمة | |
|
Zino
عدد المساهمات : 1516 نقاط : 1516 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 20/05/2012
| |