شيكا خليل
عدد المساهمات : 10008 نقاط : 30030 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 25/06/2013
| موضوع: فطائر وعش النحل بحشوات مختلفه بالصور الأربعاء يونيو 26, 2013 3:52 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ازيكوا يافتوكاتى الغاليين انهرضه انا جايبه لكم تجربة اتعلمتها من واحده هنا على فتكات والحمد لله نجحت معايا اوى على غير العادة هههههههههههههههههههههههههههههههه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] انا اول مره اعمل معجنات فى فرن البوتاجاز كنت بعمل كيكات واى حاجه تانية الا المعجنات المهم من غير رغى كتير ندخل على الطريقة: وده تطبيقى الاول مقادير العجينه 2 كوب دقيق ربع كوب زيت ماء للعجن معلقه صغيره خميره معلقة صغيره بيكنج بودر معلقة صغنووووووووونة ملح معلقة صغنووووووووووووونه سكر وفى فرق بين صغيه وصغنونة هههههههههههههههههههههه خلوا بالكم عشان العجينة متبقاش حادقة واخيرا سمسم وحبة البركه ( مش اساسى للى يحي يعنى ) بس صراحه بيدها طعم جميل وشكل برده. ملحوظه صغيره كده انا حطيت فى العجينة نفسها وانا بعجن شوية سمسم وحبة البركه وكمان زودت معلقة لبن بودره كبيره الحشوة بقى زى ماتحبى انتى وتفضلى انا حشيت عش النحل بالعجوه وحشيت [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] التانية بالجبنه المثلثات ثانيا بقى الطريقه انا عن نفسى نخلت الدقيق مع السكر والملح والبيكنج بودر والخميره الاول كلهم سوا بعدين بقى بنحط عليهم ربع كباية الزيت ونفركهم سوا لغاية ماكل الدقيق يشرب الزيت ويفرفر كده بعدين نحط الميه شوية شوية لغاية مالعجينة تلم معاكى وتسيب من ايدك وتقريب الكمية دى اخدت من ى اقل من كباية ميه يعنى 4/3 كده او اقل كمان وبعديت تحطى عليها معلقة زيت وتسيبيها تخمر شوية فى الوقت ده بقى انا بجهز الحشوة العجوه بقى مكنش عندى عجع كان عندى التمر اللى هوه رطب ده السكرى جبته وفصصته وعلى البوتاجاز فى طاسه قدحت حته سمنة بلدى اوى اى سمنه او زبده لو عايزة تدى ريحه يعنى وطعم وكمان هاتسيح البلح وعشان متنشفش بعد كده فى العجينه حطيت شوية لبن وهرستهم بشوكه وطفيت عليهم وسيبتهم يبردوا . وكمان برده جهزت الجبنة النيستون فى طبق. زمان العجينة خمرت نجيبها ونقرصها كور صغنونة او حسب ماتحبى بقى وتفرديها من النص وتحطى الحشوة اللى عازياها وتكوريها تانى وترصيها فى صنيه جنب بعض جنب بعض داير مايدووووووووووووووووور لغاية كاتخلصى الكميه وانا بقى عملت اشكال تانية اكيد كلنا عارفينها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] وكمان عملت شكل ورد كده بس كل ده بقى مش معاياا صوره للاسف انا صورت بعد ماكنت عملت خلاص وادى الصور اللى لحقت اخدها يعنى دى بعد ماخلصت حشو ورصيتهم فى الصوانى اولا عيش النحل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] وده الصنية اللى فيها الأشكال التانية [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] وهنا بعد مادهنت وشهم ببيضه وعليها ملح وفلفل اسمر ورشيت عليهم السمسم وحبة البركه انا كمان كنت حطه فى العجينة نفسها شوية بس مش كتير [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] وهنا بقى بعد ماخرجوا من الفرن [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ياله كله يقيم احسن والله ماهاعمل حاجه هههههههههههههه وبألف هنا وشكرا للى علمتنى الطريقة بصراحه انا خلاص اعتمدتها عندى لان جوزى بيحب المعجنات ااوى اوى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] | |
|
b i g boss
عدد المساهمات : 159 نقاط : 159 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 26/06/2013
| |