شيكا خليل
عدد المساهمات : 10008 نقاط : 30030 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 25/06/2013
| موضوع: درس طريقة صوص الكراميل من مطبخ الشيف لطيفة^_^ الخميس يونيو 27, 2013 2:44 am | |
| صباح الخير وجمعتكم مباركة بإذن الله كتير رسايل بتوصلني استفسارات عن طريقة التوفي أو الكراميل . هي وصفة بسيطة جداً بمكوناتها وطريقة اعدادها لكن رغم كدة محتاجة تركيز وشوية تكات علشان تبقى ناجحة في كل مرة نعملها . لقيت نفسي صاحية النهاردة كالعادة بدري جداً قبل الكل قلت ما بدهاش لازم اعمل عجينة وشوية معجنات سخنة كدة للفطار [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] . أصلي صاحبتكو لما تدخل المطبخ بتحب تركز في اكتر من حاجة مع بعض [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] . عجنة العجينة وبدأت أقطعها وأحشيها قبل ما أبدأ في [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الرائع يا جماعة في صوص [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] نكهتها الجميلة جدا جدا جدا واستخدامته المتعددة الي بتخلي الحاجة البسيطة شيك جداً ورائعة من حيث الشكل . بإسم الله نبدأ مع بعض :- المقادير : 1 كوب سكر خشن الكوب المستخدم هو كوب الماء العادي . ولازم تستخدمي سكر أبيض مخصوص للحلويات لاني السكر العادي في مصر مصفر شوية ومش مكرر . 2 علبة قشطة أو لو عندك قشطة بلدي يبقى حتستخدمي (كوباية ونص) 3 معالق طعام زبدة ربع كوباية ماية عادية [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الطريقة: في الاول خالص حتحطي القشطة في كوباية وتسخنيها في الميكرويف لمدة دقيقتين أو في حمام مائي لحد ما تسخن كويس جدا وحتظيفي عليها الزبدة . [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] حنجيب حلة صغيرة . ونحط مقدار السكر ونحط مقدار الماء ملاحظة مهم جدا جدا جدا من هنا ورايح مش حنستخدم أي معلقة أو اي حاجة خالص خالص [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] حنحط الحلة على نار متوسطة الحرارة وحنسيبها لحد ما تبدأ تغلي . وزي ما قلت اوعي تقلبي خالص خالص . هنا حتابع معاكم مراحل الغليان وصولاً للون الكراميل بالتدريب . هنا بدأت تغلي أهي وحتحتاج علشان توصل للمرحلة دي 5-7 دقايق . [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] هنا بدأت تغلي بشكل أقوى والفقاقيع الي على الوش حجمها كبير وشفافة ده معناة اني كل السكر داب وتجانس بشكل جيد والماية الي كنا حطينها تبخرت كلها . [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] حنسيبها لحد ما يبقى لون الاطراف ذهبي جميل زي كدة . في المرحلة لازم تضيفي القشطة ولو استنيتي كمان ثواني السكر حيتحرق . بمنعنى ما تستنيش كل السكر الي في الحلة يبقى كدة وإلا حيتحرق منك [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بصي في الصور الي جاية قفلت على السكر علشان تشوفي قصدي اية بصي الاطراف لونها دهبي جميل لكن في الوسط لسة السكر أبيض شوية . لكن عيب السكر انو حتى وانا قافلة عليه بيفضل يغلي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بصي كل السكر أخذ اللون الذهبي ازاي حتى لما بعدت الحلة عن النار وهي بس يادوب الاطراف الي ذهبي السكر فضل مستمر في اكتساب اللون الذهبي . لاني فقاقيع السكر مش حتخليكي تشوفي اي الي بيحصل في قعر الحلة والسكر وحتفتكري اني لسه محتاج يحمر أكتر . بصي على الجمال ده اللون الي احنا محتاجينه بالظبط. [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] يتبع أحبتي | |
|
Zino
عدد المساهمات : 1516 نقاط : 1516 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 20/05/2012
| |